Portfolio

NYS Office of the Comptroller

Exterior Sign

Exterior SignExterior AngledExteriorHallwayConference RoomReception Desk

Location: Albany, NY

Delivery Method: Design-Build

Square Footage: 470,000

The Office of the State Comptroller was constructed on an extremely confined site on one of the busiest streets in downtown Albany. A main concern throughout the project was the lack of available space for staging, equipment, disposal and construction. Before construction could begin, an existing 9-story parking garage had to be removed. Phasing the project allowed the parking garage site to be utilized while the tower was being constructed, making the most of the cramped area. Elaborate measures were taken to protect the adjoining buildings. Vibrations were monitored, dust was kept to a minimum, and pedestrians were sheltered from overhead construction. The third floor of the facility houses the Network Data Operations Area which includes a 12,000 sf Data Center and a 5,000 sf Disaster Recovery Area. The architecture of the building is marked by extensive use of glass to maximize natural light. The project also included a 100,000 square foot 6 level, pre-cast concrete parking garage that has a 350 car capacity.

Previous Next Government / Public Work